marți, 31 martie 2009

Preşedintele Parlamentului ungar, vizită în Harghita şi Covasna

Szilli Katalin se află în vizită în Harghita, programul incluzând întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai elevilor ceangăi, dar şi ai Mănăstirii Franciscane din Şumuleu-Ciuc.

Potrivit programului transmis de Consulatul General al Ungariei la
Miercurea Ciuc, delegaţia condusă de Szilli Katalin a fost primită oficial la Muzeul Secuiesc al Ciucului (Cetatea Miko) de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Bunta Levente, de primarul reşedinţei harghitene, Raduly Robert Kalman, şi de viceprimarul Antal Attila, de subprefectul judeţului, Ladanyi Laszlo Zsolt, şi de directorul muzeului, Gyarmati Zsolt, urmând să participe la vernisajul expoziţiei de pictură a artistului Pall Lajos.

Mai mult, conform Consulatului general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Szilli Katalin, va face mâine o vizită în Bacău, unde se va întâlni cu comunităţile de ceangăi din zonă şi va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, Bogdan Olteanu.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Szili Katalin a fost ieri în Târgu Mureş, unde a vizitat sediul Universităţii de Artă Teatrală şi Casa Pallfy, unde se desfăşoară cursurile de muzică ale UAT.

Potrivit MTI, principalul obiectiv al vizitei efectuate în România de preşedintele Parlamentului ungar, Szili Katalin, este obţinerea de informaţii despre ceangăii maghiari.