luni, 13 iulie 2009

Mariana Campeanu ar putea fi viitorul Ministru al Muncii, susţin surse din PNL

ariana Campeanu ar putea fi viitorul Ministru al Muncii, susţin surse din PNL. Preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale ar fi, "cel mai probabil", persoana vizată de premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru inlocuirea lui Paul Păcuraru, avand in vedere experienţa sa in domeniul pensiilor, susţin surse liberale, citate de Antena3.
Liberalii analizează alte doua posibile opţiuni pentru desemnarea unui inlocuitor al ministrului demisionar al Muncii, Paul Păcuraru. O variantă este numirea unui secretar de stat din minister, anume Theodora Bertzi, care este şi candidat PNL in Bucureşti, la alegerile parlamentare. In plus
, se discută şi posibilitatea desemnării directorului spitalului Caritas, Bogdan Jansen. Potrivit unor surse liberale, premierul Călin Popescu Tăriceanu ar fi renunţat la soluţia interimatului, pe care o anunţase iniţial.
Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat marţi că, in cadrul şedinţei de conducere a partidului, nu s-a luat nici o decizie cu privire la un eventual interimat la ministerul Muncii, iar desemnarea unui succesor al lui Păcuraru este o decizie care aparţine exclusiv premierului.
"Este la latitudinea primului-ministru ce decizie va lua, dacă va nominaliza un membru al Guvernului să gireze portofoliul Muncii sau dacă va nominaliza o altă persoană care să ocupe acest protofoliu pană la epuizarea mandatului", a declarat Nicolai, precizand că in şedinţa conducerii PNL nu s-a luat nicio hotărare referitoare la un eventual interimat la ministerul Muncii şi nici nu s-a discutat despre preluarea acestuia de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
"Cu certitudine vă pot spune că ministerul işi continuă activitatea in parametrii lui de funcţionare. Sunt secretarii de stat care au atribuţiii clar stabilite prin lege. Nu vor fi sincope sau impedimente in funcţionarea ministerului Muncii şi cred că primul-ministru va lua in considerare această situaţie cat se poate de urgent", a adăugat Nicolai.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi că a acceptat demisia ministrului muncii Paul Păcuraru, pe care o consideră cea mai bună soluţie, urmand ca in perioada următoare să facă o altă nominalizare pentru postul rămas vacant.
In cursul zilei de marţi, Tăriceanu ii propusese ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să preia interimatul insă acesta, deşi a acceptat, a adăugat că cea mai bună soluţie este desemnarea unui titular, sugerand astfel că premierul ar trebui să-i aprobe demisia lui Păcuraru.