luni, 13 iulie 2009

Stupoare la Parchet: Văcăroiu a confiscat dosarul Şereş!

Senatorii cu o mână au aprobat începerea urmăririi penale în cazul lui Şereş şi cu cealaltă au blocat ancheta. Hotărârea plenului Senatului prin care se avizează începerea urmăririi penale în cazul lui Codruţ Şereş conţine la punctul 3 o prevedere care face ca procurorii să nu mai poată continua ancheta.

Potrivit unui document obţinut de Hotnews.ro, senatorii au stabilit ca dosarul în original şi anexele lui să fie secretizate şi arhivate la Senat. "Dosarul
nr. 151/D/P/2007 şi materialele anexate acestuia, transmise Senatului, se secretizează şi se arhivează la Senat", se arată în hotărârea Senatului.

Parchetul
nu are pe ce să lucreze

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat încă de acum două săptămâni conducerii Senatului ca dosarul în original să îi fie restituit. Însă nu a primit niciun răspuns. "Noi acum nu avem dosar", a spus procurorul Robert Cazanciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

"Prin hotărârea în care se avizează începerea urmăririi penale, dosarul se secretizează şi se arhivează la Senat. Senatul nu poate secretiza un document care nu le aparţine", a mai spus Cazanciuc.