duminică, 16 august 2009

Bursele din SUA au închis pe roşu, afectate de temerile privind un nou plan de stimuli

Bursele americane au închis şedinţa de marţi în scădere, după ce ideea implementării unui nou pachet de stimuli a reînviat temerile privind situaţia precară a economiei şi a datoriei ţării, scrie AFP.

Datele de la închidere au arătat că indicele Dow Jones a pierdut 1,94%, la 8.163,60 puncte, iar indicele Nasdaq a coborât cu 2,31%, la 1.746,17 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 1,97%, la 881,03 puncte.

Laura Tyson, unul din consilierii preşedintelui Barack Obama, a spus că Statele Unite ar trebui să ia în considerare crearea unui al doilea pachet de stimuli care să fie destinat cheltuielilor pentru infrastructură.

Tyson, care a subliniat că vorbeşte în nume propriu, a spus că actualul pachet de stimuli va putea fi implementat destul de greu, iar efectele acestuia vor putea fi vizibile în al treilea sau al patrulea trimestru.

Departamentul Comerţului a arătat în mai că pachetul de stimuli al guvernului, de 787 miliarde dolari, aprobat în februarie, a avut un impact nesemnificativ asupra economiei
.