duminică, 16 august 2009

"Toate licitatiile sunt cu dedicatie"

Alexandra Mihale - ZIUA FOTO







Toate licitatiile din Romania sunt cu dedi­catie, si de multe ori la preturi
mult mai mari decat costurile reale, a declarat, ieri, la Navo­dari, omul de afaceri
Dinu Patriciu (foto), fostul proprietar al grupului Rompetrol.
El a adaugat ca sansa de dezvoltare a Roma­niei este reprezentata de constructia de autostrazi, care sa fie bine facute si care sa faciliteze astfel accesul rapid
in tara.
Aniversarea a 30 de ani de la punerea in functiune a primei instalatii a rafinariei Petromidia a marcat si schimbarea totala a conducerii rafinariei. Dinu Patricipiu a fost schimbat de la conducerea Rompetrol Group cu adjunctul sau Saduokhas Meraliev, de catre noul patron KazMunaiGaz din Kazahstan. Patriciu ramane, totusi, in Consiliul Director al Rompetrol. Kabyldin Kairgeldy, presedintele KazMunaiGaz, a anuntat ca negociaza cu mai multe banci internationale finantarea datoriilor pe care grupul Rompetrol trebuie sa le plateasca statului roman pana in 2010.
Dinu Patriciu a declarat ca, in continuare, se va axa pe investitii in domeniul imobiliar
, media, IT si energetic. El s-a aratat dispus sa investeasca un miliard de euro pe piata
imobiliara din Romania. La ora actuala, Patriciu este implicat in proiectul Smart City, alaturi de Immorent, in valoare de 300 milioane de euro, care, conform omului de afaceri, va fi gata in 3 ani. Anul trecut, in martie, Dinu patriciu preciza ca proiectul urma sa se finalizeze in doi ani.
Cat priveste cursul de schimb, Patriciu in vede urcand la 48.000 de lei vechi pentru un euro, pana la sfarsitul anului. Guvernatorul BNR declara, recent, ca un curs de 4,1-4,3 lei/euro (n.r. - in jurul caruia s-a invartit cursul in acest an) este unul stabil. Variatia de maximum +/- 15% reprezinta unul dintre criteriile de adoptare a monedei euro in 2014.