duminică, 16 august 2009

Opozitia de la Chisinau contraataca: Alianţa Moldova Noastră prezinta filmul "In apărarea Republicii Moldova", ca raspuns la "Atac asupra Moldovei"

Alianta Moldova Noastra a prezentat luni un film intitulat "In apararea Republicii Moldova", acesta fiind o replica la filmul "Atac asupra Moldovei", realizat de televiziunile aservite puterii comuniste, transmite Unimedia. Tot astazi, AMN-ul a facut publice probele de fraudare a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009.
"In apararea Republicii Moldova" este un film realizat la solicitarea AMN-ului, bazat pe evenimentele din 7 aprilie, unde se argumenteaza faptul ca guvernarea se face vinovata de devastarea Parlamentului si a Presedintiei. In "Atac asupra Moldovei", opozitia era acuzata de organizarea violentelor din 7 aprilie si era invinuita de tentativa de organizare a unei lovituri de stat. In acel film au fost intervievati presedintele Vladmir Voronin, procurorul general Valeriu Gurbulea si seful SIS-ului, Artur Resetnicov. Potrivit versiunii liderilor din opozitie, cat si a mai multor ONG-uri, procurorul general, Valeriu Gurbulea, a incalcat legea atunci cand si-a permis sa faca acuzatii la adresa opozitiei. De asemenea, membrii partidelor de opozitie au mai precizat ca "declaratiile sunt rupte din context, iar imaginile extrase prezinta doar fapte foarte generale".
"De fapt, atacul asupra Moldovei a fost pornit de Partidul Comunistilor cu multi ani in urma si a atins apogeul la 7 aprilie curent. Pana acum, am ramas doar cu intrebari. Cine a vandalizat sediile Parlamentului si Presedintiei, cine a omorat tineri, cine a distrus vieti, cui au convenit tortura si distrugerile, cine a platit si cine va incasa plata", asa incepe filmul prezentat de AMN, scrie si Jurnal de Chisinau.