duminică, 16 august 2009

Kazahii ar putea vinde Rompetrol

KazMunaiGaz (KMG), acţionarul unic al grupului Rompetrol după ce a preluat de la Dinu Patriciu şi restul titlurilor de 25%, ia în calcul ca, în viitor, să vândă o parte din acţiuni.

„Nu avem în plan să vindem acţiuni din grupul Rompetrol imediat, dar tot ce se cumpără se poate şi vinde. Dacă nu vom primi oferte bune
pentru un parteneriat de investiţii sau împărţire a riscurilor, suntem gata să studiem şi această posibilitate - aici putem include şi vânzarea sau cedarea unei participaţii din Rompetrol, dar nu pe termen scurt”, a declarat ieri, la Petromidia, preşedintele KMG, Kairgeldy Kabyldin.

El a anunţat înlocuirea lui Dinu Patriciu din funcţia de director general executiv al grupului Rompetrol cu kazahul Saduokhas Meraliyev, fost director general adjunct. Patriciu va rămâne membru în Consiliul de Administraţie. În ceea ce priveşte obligaţia de a plăti anul viitor datoriile la stat de circa 600 milioane de euro, transformate în obligaţiuni la privatizarea Petromidiei, el a adăugat că KMG se află în discuţii cu un consorţiu de bănci pentru a atrage finanţare.