duminică, 16 august 2009

Romanii, departe de medaliile europene

Reprezentantii Romaniei nu au reusit sa cucereasca nici o medalie la Campionatele Europene de kaiac-canoe care s-au incheiat ieri la Brandenburg, in Germania. Desi plecasera cu ganduri indraznete, de una-doua medalii la kaiac si tot atatea la canoe, romanii nu numai ca nu au urcat pe podium, dar au fost departe de lupta
pentru medalii la ambele discipline. Cea mai buna
clasare au obtinut-o Liviu Dumitrescu si Catalin Costache, locul cinci in proba de C2 – 1.000 m, intr-o cursa adjudecata de echipajul din Ungaria, format din Mátyás Sáfran/Mihály Sáfran. La K 4 – 1.000 m, echipajul nostru masculin, format din Iustin Porcarasu, Ionut Mitrea, Dan Costea, Petrus Gavrila, s-a clasat pe locul opt, iar in cursa similara de canoe, echipajul Romaniei, format din Iosif Chirila, Victor Mihalachi, Loredan Popa, Andrei Cuculici, s-a clasat pe locul sapte.



Echipajul Romaniei de kaiac dublu masculin, format din Ionut Anghel si Vasile stefan, s-a clasat pe locul al saselea pe distanta de 1.000 de metri, cursa fiind castigata de echipajul norvegian Larsen Eirik Veraas/Jacob Norenberg. Din pacate, nici Florin Mironcic, cel mai experimentat component al lotului nostru, nu a reusit sa urce pe podium in nici una din cursele de canoe in care a tras. La C1 – 1.000 m, Mironcic s-a clasat doar al saptelea, pentru ca ieri, la C 1 – 500 m, sa incheie doar pe locul sase. Conducerea Federatiei Romane de Kaiac-Canoe va trebui sa analizeze foarte atent motivele esecului de la Europene, mai ales in conditiile in care in cateva luni se vor desfasura Campionatele Mondiale, unde concurenta va fi incomparabil mai acerba. Fara medalii la CE si cu sanse pesimiste de a repurta vreun succes la CM, sefilor FRKC le va fi extrem de greu sa incropeasca un lot de perspectiva pentru Jocurile Olimpice de vara de la Londra si, implicit, sa se bucure de sprjinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.