luni, 23 februarie 2009

Derby-urile, mai la iarna

Ieri a fost stabilit tintarul turului pentru cel mai interesant campionat din istoria fotbalului romanesc.

La sediul Ligii Profesioniste de Fotbal s-a batut ieri in cuie programul
turului pentru sezonul 2007/2008. Cea mai pasionanta stagiune de dupa Revolutie porneste la drum pe 28 iulie, avand ca mare pot participarea directa in grupele Ligii Campionilor, „premiu” care va fi adjudecat de castigatoarea titlului.

Cinci echipe si-au anuntat pretentiile la primul loc: Dinamo, Steaua, Rapid, CFR Cluj si Poli Timisoara. In Liga a II-a vor retrograda formatiile clasate pe ultimele patru pozitii.

Danilescu: „Nu va mai avea nimeni prietenii”. Directorul sportiv Constantin Danilescu nu considera un dezavantaj faptul ca gruparea „cainilor rosii” va trebui sa infrunte, in doua etape consecutive (15 si 16), rivalele Rapid si Steaua: „O situatie asemana-toare a avut loc si-n sezonul trecut”. Fin cunoscator al jocurilor de culise, Tica anunta un sezon curat, fara blaturi: „Nu va mai avea nimeni prietenii in Liga I”.

Cum „a colonizat” Steaua Buzaul. Conducatorii nou-promovatei Gloria Buzau, grupare revenita de 20 de ani in Liga I, au sosit intr-un suflet la sediul LPF, venind direct de la „Casa Fotbalului”, unde dimineata au primit licenta de club profesionist.

Un oficial al Gloriei a povestit cum a devenit Buzaul un oras atasat culorilor ros-albastre. „Orasul Buzau a avut mereu multe unitati militare. Au venit la noi in oras multi ofiteri de armata, apoi copiii lor, care erau tot cadre militare, au ramas aici, la fel si nepotii lor. Toti tineau cu Steaua, fiindca in trecut acesta era clubul armatei”, ne-a spus ieri Emil Sandu, secretar general al gruparii buzoiene.

Rapid, pusa pe harta. Rapidistul Grigore Sichitiu a venit ieri la LPF convins ca jocurile sunt facute impotriva echipei sale
. Directorul sportiv al giulestenilor s-a luat de oficialii de la liga. „Sunteti in stare sa incalziti la loc bilele alea! Iar va luati de Rapid?”, i-a acuzat Sichitiu.

Puteti vedea aici programul complet al turului Ligii I la fotbal.

Meciuri tari

Programul derby-urilor in Liga I

Etapa 2
CFR Cluj - Poli Timisoara
Etapa 4
CFR Cluj - Steaua
Etapa 5
Poli Timisoara - Rapid
Etapa 7
Steaua - Rapid
Etapa 9
CFR Cluj - Dinamo
Etapa 12
Dinamo - Poli Timisoara
Rapid - CFR Cluj
Etapa 14
Poli Timisoara - Steaua
Etapa 15
Dinamo - Rapid
Etapa 16
Steaua - Dinamo

Record

Sase echipe in cupele europene

In viitorul sezon al Ligii I se va da o lupta la baioneta pentru pozitiile fruntase. Gratie pozitiei a 7-a din clasamentul coeficientilor UEFA, Romania va alinia anul viitor un numar record de echipe in cupele europene: 6! Campioana va patrunde direct in grupele Ligii, vicecampioana este calificata in turul trei preliminar, iar patru formatii (castigatoarea Cupei Romaniei si ocupantele pozitiilor trei, patru si cinci in clasament) vor evolua in turul intai al Cupei UEFA, ultimul hop inainte de faza grupelor.